Skip to main content

KJEVEORTOPEDISKE BEHANDLINGER

Vi tilbyr behandling for alle aldersgrupper.

Barn og ungdom

Det antas at omtrent 30% i et barnekull har et kjeveortopedisk behandlingsbehov. Vanligvis henviser allmentannlege eller tannpleier til kjeveortopeden når det er behov for det. Kjeveortopedisk behandling utføres som oftest når de permanente tennene er frembrudd og kjevene fortsatt vokser. Enkelte bittavvik krever derimot tidlig behandling i blandingstannsettet  (6-10 år). Spør din tannlege / tannpleier eller oss.

Voksne
I utgangspunktet finnes det ingen aldersbegrensning for kjeveortopedisk behandling og de fleste typer bittfeil kan behandles. Det kan være mer krevende, og varigheten noe lengre fordi tannforflytninger tar lengre tid og kjeveveksten er avsluttet.

FØRSTE KONSULTASJON

Ved den første konsultasjon hos kjeveortopeden utføres en grundig klinisk undersøkelse av tennene og nødvendige røntgenbilder blir tatt. Dersom behandlingsbehovet er tilstede og dere samtykker til behandling, vil det taes avtrykk av tenner (vi bruker en digital skanner), foto og flere røntgenbilder. Registreringer og opptakene brukes av kjeveortopeden for å analysere bittavviket og lage en individuell behandlingsplan.
 

ULIKE TYPER TANNREGULERING

Plate

Platebehandling brukes gjerne ved behandling av barn mellom ca. 6 – 10 år og varer fra noen måneder inntil 1 år. Denne behandlingen kan forebygge mer omfattende behandling senere. Det finnes mange forskjellige typer plater, alt etter hva du behandles for. Platen er enkel å ta av og på, og barnet kan selv få velge farge og evt. mønster på den. Det er viktig at den brukes som avtalt for å få ønsket resultat, og at den tas godt vare på.

Fast apparatur

Dette er tannreguleringsapparatur som er limt på forsiden av tennene. Vi bruker selvligerende apparatur fra Ormco -  DAMON brackets - 

Tannfarget apparatur

Dette er tannreguleringsapparatur som er limt på forsiden av tennene og selv om de er mye mindre merkbare enn konvensjonelle apparater, er de ikke helt "usynlig".

USYNLIG REGULERING

Vi er sertifisert for:

INCOGNITO

Incognito tannregulering lages av gullbraketter som plasseres på baksiden av tennene. Denne behandlingsformen er populær blant voksne som ønsker seg skjult tannregulering. Behandlingstiden varierer fra 6 måneder opptil 2 år og er like effektiv som andre typer regulering. Kjeveortopeden vil gi deg informasjon om denne behandlingen kan være noe for deg. Du kan lese mer om behandlingen på Incognito sine hjemmesider.

INVISALIGN

Usynlig tannregulering med Invisalign er et behandlingstilbud til pasienter som ikke ønsker behandling med konvensjonell tannregulering.  Forenklet kan vi si at Invisalign er for pasienter med moderate til lette behandlingsutfordringer. En rekke med tannskinner tilverkes som skal bevege tennene i den retning som kjeveortopeden ønsker. Behandlingen varer fra 6 måneder til 1,5 år, avhengig av vanskelighetsgrad og alder.  Kjeveortopeden vil informere deg om kostnader og type behandling du trenger ved første konsultasjon. Du kan lese mer om behandlingen på Invisalign sine hjemmesider.