Skip to main content

Nyttig info

Ømhet

De første dagene etter at strengen er satt på kan du bli øm i munnen. Ømheten forsvinner normalt etter 3-4 dager. Det kan ofte hjelpe å spise noe kaldt, f.eks. is.

Spis så myk mat som mulig de første dagene slik som suppe, yoghurt og skiver uten skorpe.

Ved veldig store smerter som gjør at du ikke kan sove eller gå på skole så kan det taes smertestillende (noe som man tåler) av type f. eks.  Paracet eller Ibux etter anvisning.

Irritasjon i kinnet

Når tennene beveger seg kan reguleringsstrengen bli for lang og stikke i kinnet. Du kan prøve å skyve på den selv eller sette den tilbake. Ellers kan du ta kontakt med oss så kan vi klippe strengen.  

“Løse tenner”

Når tennene begynner å flytte på seg vil de bli litt løse. Dette er helt normalt og de vil feste seg igjen når de er kommet på plass og strengen blitt fjernet.

Spising

Vær forsiktig med hva du spiser. Harde grønnsaker som gulrøtter skal skjæres i mindre stykker. Unngå klissete snop, seigt kjøtt, nøtter, hardt brød og lignende. Dette er viktig da reguleringen kan skades (ødelegges).

Skader

Er du så uheldig og noe av reguleringen løsner eller går i stykker, ta vare på løse delen. Du trenger ikke å komme ekstra hvis det ikke plager deg. Ta kontakt med oss dersom det stikker eller ubehager deg vesentlig.

Det viktigste

Det aller viktigste er å holde tenner og tannkjøtt fritt for belegg.  Belegget gir merker i tannemaljen og rødt blødende tannkjøtt !